Curatarea eficienta a bucatariei

In cazul in care va pasioneaza gatitul sau, pur si simplu, ati fost tentata sa incercati o reteta noua, este mai mult decat necesar sa va preocupati in privinta efectuarii curateniei in bucatarie dupa o astfel de activitate culinara. Inainte de orice, trebuie sa ne gandim ca amanarea efectuarii curateniei sau realizarea acestui proces intr-o maniera nu tocmai corespunzatoare ne poate afecta si starea de sanatate.

In cazul in care va pasioneaza gatitul sau, pur si simplu, ati fost tentata sa incercati o reteta noua, este mai mult decat necesar sa va preocupati in privinta efectuarii curateniei in bucatarie dupa o astfel de activitate culinara. Inainte de orice, trebuie sa ne gandim ca amanarea efectuarii curateniei sau realizarea acestui proces intr-o maniera nu tocmai corespunzatoare ne poate afecta si starea de sanatate.

Nici o gospodina nu e tocmai incantata atunci cand vine vorba de curatenia in bucatarie, mai ales ca aceasta incapere se murdareste extrem de rapid si implica investirea de timp in igienizarea “ca la carte”. Asadar, nu doar cartea de retete ne este de mare folos in bucatarie, ci si un mic ghid pentru oricine este pus in situatia de a curata eficient toate ustensilele folosite la gatit.

Pentru ca meticulozitatea si atentia trebuie sa ne caracterizeze pe deplin atunci cand ne apucam de curatenia in bucatarie, este important sa luam lucrurile pe rand cu scopul de a termina intr-un minimum de timp:

1.      Obiectele pentru baut: fie ca este vorba despre cestile de cafea, despre paharele de suc sau de ceai si nu numai, un prim aspect care trebuie sa ne intereseze in curatarea lor eficienta consta in indepartarea petelor de calcar. Apa care ne este pusa la dispozitie nu este intocmai una lipsita de impuritati, motiv pentru care curatarea acestor obiecte ar trebui sa includa si folosirea otetului.

Nu numai ca acesta este o metoda ieftina si avantajoasa ca actiune de curatare, dar otetul reuseste sa si igienizeze pe deplin produsele ale caror pete dorim sa le eliminam complet.

 

2.      Oalele si alte obiecte de bucatarie din inox: deoarece fiecare gospodina stie ca nu este recomandata zgarierea acestora, in procesul de curatare a oalelor sau a altor produse din inox ne este total interzisa folosirea buretilor din sarma. Astfel, trebuie sa aveti in vedere inainte de eliminarea efectiva a petelor, cateva minute in care sa lasati aceste ustensile de bucatarie sa se inmoaie pentru a va usura procesul de curatare.

De asemenea, exista la ora actuala in comert numeroase solutii destinate curatarii eficiente a acestor obiecte utilizate in bucatarie.

 

3.      Electrocasnice mici: incepand de la sandwich maker, gratarul electric si pana la robotii de bucatarie, toate aceste obiecte care fac parte din categoria de electrocasnice mici par sa fie destul de dificil de curatat.

Marea problema cu care se confrunta gospodinele in acest sens tine de numeroase orificii de dimensiuni mici in care pare sa fie imposibil de ajuns.

Solutia cea mai la indemana de care va puteti folosi este o compozitie formata din cantitati egale de apa si de otet (apa sa fie calduta), pe care sa o pulverizati peste aceste obiecte. Dupa doar cateva minute, veti observa cum se va scurge murdaria, tot ce va mai ramane de facut fiind clatirea abundenta a acestor electrocasnice mici.

 

4.      Tacamurile: pentru ca in orice familie tacamurile sunt sunt cele mai des folosite produse din cadrul unei bucatarii, este deosebit de important sa va asigurati de fiecare data cand le folositi ca acestea sunt pe deplin curate.

Nu doar ca urmare a faptului ca intra mai multe persoane in contact cu acestea, dar si pentru ca sunt predispuse acumularii de praf, fiecare gospodina trebuie sa stearga de fiecare data tacamurile inainte de utilizare. De asemenea, pentru eliminarea completa a petelor de ulei si a mancarurilor greu de indepartat, tot otetul pare sa fie ingredientul miraculos in acest sens. Daca va este mai la indemana si bicarbonatul de sodiu este la fel de eficient, in combinatie cu apa calduta.

 

5.      Ustensile mici pentru gatit: fie ca sunt din lemn sau din metal, lingurile, furculitele, paletele si alte astfel de ustensile necesare in orice bucatarie, trebuie lasate la inmuiat cateva minute inainte de a le curata. Ei bine, in acest caz puteti folosi acel buretel de sarma despre care va vorbeam mai sus, astfel incat sa eliminati orice murdarie eficient.

 

Prin urmare, atunci cand vine vorba despre curatenia in bucatarie, daca va ghidati dupa sfaturile pe care vi le-am amintit mai sus veti reusi sa economisiti timp, dar si sa reduceti costurile prin utilizarea unor metode de curatenie bio (otetul si bicarbonatul de sodiu). Daca doriti sa achizitionati astfel de produse utile in activitatea culinara, va asteptam cu o oferta diversificata pe site-ul nostru: bucatariaeco.ro.

Leave A Comment