Termeni si Conditii

Termeni si conditii privind utilizarea site-ului BucatariaEco.ro:

1. Termenii si conditiile de mai jos se refera la cumparaturile, comenzile efectuate in cadrul magazinului on-line. Pentru a avea toate informatiile legate de conditiile comezii si livrarii unui produs de pe www.BucatariaEco.ro, va rugam sa cititi cu atentie cele de mai jos. In cazul în care aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa ne contactati la unul dintre urmatoarele numere de telefon: 0757.037.500. Accesand si afisand acest site sunteti de acord in mod implicit si neconditionat cu prevederile de mai jos. In acest sens recomandam citirea cu atentie a acestor Termeni si conditii.
2. BucatariaEco isi rezerva dreptul de a modifica si a adauga noi prevederi fara o notificare prealabila.
5. BucatariaEco administreaza acest site cu rol principal in comert electronic, dar si de a informa, de a fi in contact cu dumneavoastra. Puteti descarca informatii de pe acest site, dar numai pentru scop necomercial si numai pentru a le utiliza in interesul dumneavoastra personal. Transmiterea, modificarea, reutilizarea, publicarea, raportarea sau utilizarea in orice mod a acestor informatii in scopuri publice sau comerciale, fara acordul scris al BucatariaEco.ro  sau a partenerilor, sunt strict interzise.
6. Informatia inclusa in acest site poate contine inadvertente tehnice sau erori de scriere. BucatariaEco.ro  si partenerii sai va asigura ca in cazul in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost gresit introduse in bazele noastre de date se vor lua toate masurile necesare pentru a va informa si, in cazul in care doriti, aveti posibilitatea de a anula comanda.
Conditii legate de comercializarea produselor
Comandarea de produse prin intermediul acestui site echivaleaza cu acceptarea de catre dumneavoastra ("Cumparatorul") a prezentelor Conditii.
1.Pretul
Preturile produselor afisate pe site sunt exprimate in lei si includ TVA. Pretul produselor achizitionate este cel specificat in rubrica "Total comanda". In pretul produselor nu intra costurile de livrare si tarifele perceput de casa de curier. Comanda minima este de 30 RON. RALPHILAR EXIM SRL isi rezerva dreptul de a nu onora comenzile care sunt sub aceasta valoare. Preturile produselor prezentate pe www.BucatariaEco.ro pot fi modificate fara o comunicare prealabila.
2. Vanzarea produselor
In cazul in care ati ales modalitatatea de plata la livrare, contractul de vanzare-cumparare intre Cumparator si RALPHILAR EXIM SRL se considera incheiat la momentul livrarii produselor si platii contravalorii acestora.
3. Termene de livrare
Termenul de livrare poate varia in functie de produsul comandat si de disponibilitatea sa. In conditii normale termenul de livrare al produselor cumparate prin intermediul magazinului online www.BucatariaEco.ro este de 1-3 zile lucratoare din momentul preluarii comenzii. Produsele sunt livrate prin curier rapid, de obicei in a doua zi lucratoare veti primi pachetul la adresa specificata. In cazul in care nu sunteti gasit la adresa specificata, veti fi sunat de catre firma de curierat pentru a stabili termenul de livrare. In cazul in care constatati ca pachetul dumneavoastra a sosit avariat sau desigilat va rugam sa-l refuzati (mentionand motivul refuzului pe borderoul de livrare) si sa ne contactati in cel mai scurt timp,in maxim 24 de ore de la primirea pachetului, pentru remedierea problemei.
4. Taxe transport
Livrarea se efectueaza prin Curier Rapid.


Costurile de livrare sunt:


- 18 Lei (TVA inclus) – National (orice localitate din tara)


Livrarea se efectueaza in mod gratuit pentru orice comanda cu valoare de peste 250 Lei (TVA inclus).
Costurile de livrare afisate mai sus sunt valabile pentru colete de maxim 3 Kg. Fiecare kg. suplimentar se taxeaza cu 1 Leu/kg. Livrarea se face in orice localitate din tara. Nu se percepe taxa pentru Km suplimentari.


Produsele se livreaza in ambalajul original, sigilat, al producatorului, impreuna cu factura si certificatul de garantie unde e cazul. Pretul produselor nu include servicii de instalare.
5. Modalitati de Plata
Introducerea datelor dumneavoastra personale pe acest site sau comunicarea acestora, prin orice alt mijloc, echivaleaza cu acordul dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date in conformitate cu Legea 677/2001. Aceste date vor fi folosite de BucatariaEco.ro doar pentru scopul finalizarii comenzilor efectuate de dumneavoastra sau pentru primirea de comunicari comerciale din partea noastra (newsletter) in cazul in care, in formularul de comanda, ati acceptat acest lucru. Potrivit legii, aveti dreptul de acces, interventie si opozitie asupra datelor dvs. personale, in conditiile legii 667/2001.
6. Garantie
Conform legii, in momentul vanzarii produsele vor fi insotite de certificatul de garantie pus la dispozitie de catre furnizorii magazinului online www.BucatariaEco.ro. Garantia pentru defectiuni de manopera si piese componente va fi in conformitate cu certificatul de garantie aferent produsului.
7. Returnarea produselor
Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Astfel consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumpararea produsului fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 10 de zile de la retur. Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi revandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea produsului in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand  fie la optiunea clientului ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. 
Categorii de produse care se pot returna doar daca sunt sigilate:
1) Consumabile
Returul produselor se supune ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta. 
Nu pot fi returnate produsele care au fost aduse pe comanda (Comanda speciala este definita ca fiind lista de produse comandata de catre Beneficiar si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti. Furnizorul il va informa pe Beneficiar daca oricare dintre produsele comandate constituie Comanda Speciala.). Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e. In cazul in care produsul livrat nu corespunde specificatiilor din site se poate returna fara nici un cost suplimentar din partea clientului, dupa ce in prealabil a fost trimisa o notificare in scris din partea acestuia in care se va specifica lipsa de conformitate a produsului in maxim 48 de ore de la livrare. Clientul poate solicita inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.
8. Date personale
Introducerea datelor dumneavoastra personale pe acest site sau comunicarea acestora, prin orice alt mijloc, echivaleaza cu acordul dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date in conformitate cu Legea 677/2001. Aceste date nu vor fi folosite de Ralphilar EXIM S.R.L decat pentru scopul finalizarii comenzilor efectuate de dumneavoastra sau pentru primirea de comunicari comerciale din partea noastra (newsletter) in cazul in care, in formularul de comanda, ati acceptat acest lucru. 9. Limitele responsabilitatii
BucatariaEco  nu poate fi responsabila pentru neonorarea unei comenzi din cauza de forta majora.
10. Transferul dreptului de proprietate
Transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate de pe site-ul www.BucatariaEco.ro se transfera la momentul primirii confirmarii de la Ralphilar EXIM S.R.L. ca s-a incasat pretul integral pentru produsele comandate, respectiv la momentul platii la livrare, in cazul vanzarii la distanta cu plata la livrare.
11. Legislatia aplicata
Legislatia aplicata cuprinde prevederi din: Legea 365/2002 privind comertul electronic, Ordonanta guvernului nr.130/2000, republicata in MO. nr. 177/07.03.2008, modificata prin OG 174/2008, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, Legea 677/2001 privind protectia datelor personale si libera circulatie a acestora, modificata si completata, Legea 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.


  Site-ul www.bucatariaeco.ro  este gazduit de serverele unei terte firme. www.bucatariaeco.ro nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. www.bucatariaeco.ro nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru accesarea site-ului www.bucatariaeco.ro  . www.bucatariaeco.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin link-uri de pe site-ul www.bucatariaeco.ro . Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.


Dispozitii finale si conflicte

     Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe www.bucatariaeco.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

     In situatia in care problema intampinata nu este rezolvata intr-un timp rezonabil (in cadrul perioadei maxime de 30 de zile), sau intr-un mod satisfacator, va rugam sa va adresati pentru o conciliere amiabila D-lui Cringasu Laurentiu la adresa de e-mail contact@bucatariaeco.ro

     In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii de Utilizare a site-ului www.bucatariaeco.ro, utilizatorul isi asuma in totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului.

     Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de www.bucatariaeco.ro fata de orice client este valoarea comenzii incasate de la client.